Konferences foto 2019

25.aprīlī  RTU Daugavpils filiālē notika ikgadējā , reģionālā  studentu un skolēnu  zinātniski praktiskā konference” Jaunatnes loma un iespējas inženierzinātņu  attīstībā” 2019”.

Konferences plenārsēdē  uzstājās akadēmiķis, Dr. habil phys. Jurijs Dehtjars, RTU  MTAF Biomedicīnas , inženierzinātņu un nanotehnoloģiju institūta vadošais pētnieks Uldis Bēŗziņš.

Ikgadējā  studentu  un skolēnu konferencē ar referātiem  dalību bija pieteikuši  13 dalībnieki-  RTU studenti, , doktoranti, kā arī Daugavpils Valsts ģimnāzijas un Daugavpils 9. vidusskolas  skolēni. Konferences darbi tika  prezentēti un vērtēti  divās  darba sekcijās.

Studentu un skolēnu zinātniski praktiskās konferences gaitā  konferences dalībnieki un visi interesenti  varēja apskatīt izstādi  “ Autotransportlīdzekļu motoru un transmisijas agregāti”, kurā  RTU Daugavpils  filiēles lektors Guntis Spriņģis  iepazīstināja ar automobiļu konstrukciju attīstības tendencēm ,ar dažādu iekšdedzes motoru sastāvdaļu identificēšanu, motoru un transmisijas konkrētu elementu montāžu/demontāžu un atsevišķu elementu darbības izskaidrošanu.